Sådan sparer du på dine penge

I denne guide vil vi komme med nogle gode råd til, hvordan du kan begynde at spare på dine penge.

Brug en app eller et program til at hjælpe dig

Find en app eller et program, der hjælper dig med at gemme dine oplysninger omkring, hvad du bruger af penge. Det kan samtidig også være din bankkonto, der kan hjælpe dig med automatisk at overfører små beløb fra din almindelige konto til en separat opsparingskonto. Betal for dine værnemidler via Viabill, en af mange gode løsninger derude. 

Læg dine mønter til side

Tøm dine lommer hver dag, og begynd at samle dem sammen i en eventuel sparegris. Så tag herefter din opsparing med i banken og læg dem direkte ind på din opsparingskonto i stedet for at sætte dem, på din almindelige konto. Når du skal betale dine udgifter, skal du bruge kontakter i stedet for kreditkort. Det er sværere at skille sig ud med dine kontanter fremfor blot at svinge kortet i maskinen.

Forbered dig på indkøb

Lidt arbejde inden du går i købmanden kan hjælpe dig et langt stykke henad vejen ved at hjælpe dig med at spare penge på dagligvarer. Tjek dit køleskab, fryser og skabe og lav en indkøbsliste, over, hvad du mangler. Brug evt. også tilbudsaviser til at maksimere dine besparelser, når du handler, og handl evt. også efter, hvor de bedste tilbud er henne.

Planlæg dine større køb

Hvis du skal købe større apparater, møbler, elektronik og mere, så planlæg i forhold til årlige salgsperioder, hvor der er mange penge at spare på de omkostningsrige produkter. Køb heller ikke noget hurtigt. Vent altid en dag eller to, inden du køber, for at begrænse impulsiviteten, så du også ved, at du har overvejet din beslutning grundigt inden du foretager et køb.

Begræns online shopping

Ved at sige til dig selv, at du helst skal undgå at shoppe online, er det sværere at tømme pengepungen. Hvis du endelig skal shoppe online, så lad være med at gemme dine faktureringsoplysninger på din enhed. Dermed skal du tvinge dig selv til at indtaste din leveringsadresse og kreditkortnummer hver gang du bestiller noget online. Således vil du sandsynligvis foretage færre impulskøb.

Benyt dig af gratis ting

Hvis du gerne vil have nogle oplevelser, men gerne vil spare på pengene, kan du udnytte de gratis dage på museer og nationalparker for at spare på underholdningsomkostningerne. Du kan også spørge om rabatter til seniorer, studerende, børn osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *